2019
18. února 2019
akce-081.jpg

Sdílená večeře v Esce

V kalendářích se hlásí doba masopustu, a to znamená i čas pořádně tučných jídel. Šéfkuchař Martin Štangl a šéf kuchyně Tomáš Valkovič z Esky vám namastí bříška od pondělí 18. do čtvrtka 21. února zimním menu, po kterém vám jen tak nevyhládne:

  • Sezónní tatarák, česnek, topinky
  • Ztučnělá kachní játra, loupák, zavařeniny
  • Knedlíčky z vodnice, hovězí vývar, kapusta
  • Pečené sele, moravské lokše, zimní zelenina
  • Koblížky, mléčný džem, jablka

Klubová cena pro vás i vaše přátele je 395 Kč.

2018
2. listopadu 2018
akce-080.jpg

Sdíleno s přáteli

Naplánujte si večer s přáteli po vzoru Italů. Před společnou akcí se sejdou na aperitivo moment – při něm popíjejí drink a dávají si společně malá jídla na zakousnutí. Italskou atmosférou na vás dýchne Pastacaffé Vězeňská, kde šéfkuchař Jirka Bergman připraví od úterý 6. do čtvrtka 8. listopadu vždy od 18 hodin tyto chuťovky.

  • Profiterole – sýr
  • Kroketa – kečup
  • Hřib – ančovička
  • Pinot Bianco Cora, DOC Alto Adige, Colterenzio
  • Chléb – špek
  • Pastrami srdce –pepř
  • Makrela – rajče
  • Dolcetto d'Alba, DOC, Cordero di Montezemolo
  • Panna cotta – rakytník
  • Sandwich – zmrzlina
  • Káva

Klubová cena pro vás i vaše přátele je 295 Kč, s vinným párováním za 495 Kč.

24. října 2018
akce-079.jpg

Prostřeno v Grils

Zástupce šéfkuchařky Tomáš Janíček a jeho parta vás k sobě zvou na jejich první kulinářskou akci. Bistro Grils se od středy 24. do pátku 26. října od 18 hodin promění v restauraci se servírovaným menu. Co na něm bude?

  • Játrová paštika, hruška, chléb 
  • Krém z grilované cibule, kuřecí srdíčko, crème fraîche
  • Variace z našeho kuřete, houbová nádivka, grilovaná dýně, silná kuřecí šťáva
  • Bramborové šišky, smažená strouhanka, švestky

Klubová cena pro vás i vaše přátele je 345 Kč.

9. října 2018
akce-078.jpg

Pizza má maso

Itálie – to jsou těstoviny, pizza a sýry. Věděli jste ale, že Italové si potrpí i na perfektní hovězí? My v Pizza Nuova to máme stejně! Od úterý 9. do čtvrtka 11. října vám proto naservírujeme speciální masové menu.

  • Hovězí tatarák s foie gras
  • Vysoký roštěnec pečený v celku, podávaný s bramborovým pyré (dle vaší volby s lanýžovým olejem, chilli nebo houbami)
  • Babá se smetanovým krémem a ovocem

 Klubová cena pro vás i vaše přátele je 695 Kč.

24. září 2018
akce-077.jpg

Coxinhas čtyř chutí

Naše Brasileira dýchají Brazílií víc než kdy jindy. Testujeme, ochutnáváme a vy jste u toho s námi. Brasileiro U Radnice připraví v týdnu od pondělí 24. do čtvrtka 27. září brazilské streetfood jídlo coxinhas [košíňas]. Tradiční pokrmy z odpalovaného těsta si vyzkoušíte se čtyřmi různými náplněmi.

  • Coxinhas de carne
    (s trhaným hovězím masem)
  • Coxinhas de frango com riqueijão
    (s kuřecím masem a krémovým sýrem)
  • Coxinhas com camarao
    (s krevetou)
  • Coxinhas com queijo mineiro e groselha
    (se sýrem a rybízem)
A čím jiným byste měli coxinhas zapíjet než caipirinhou! Na zdraví si připijete její rybízovou variací.

 

Cena pro vás a vaše přátele je 235 Kč.

11. září 2018
akce-076.jpg

Tapas, to nikdy nejíš sám!

A sdílení zážitků s přáteli je přece to, co nás na konci léta vláká do vinárny. Z dobrot, které v Bokovce najdete běžně na lístku, jsme vytvořili Španělskem inspirované tapas, malé předkrmy. Naše sommelierka Míša Fousková k nim pro vás navíc vybrala vína ze stálé nabídky. 

Přijďte do Bokovky v úterý 11. 9. od 18 hodin a užijte si večer v dobré společnosti:

  • Sardinka, brioška, petržel, citron 
    Les Roques Roussanne 2015, Domaine J. M. Boillot
  • Chleba z Esky, slanina, pažitka
    Morange 2015, Milijan Jelic
  • Kozí sýr (Saint Maure), lesní ovoce, bazalka 
    Rosé Bočky 2015, J. Stávek

 Na pokladně Bokovky zaplatíte klubovou cenu 325 Kč, dostanete skleničku a můžete začít. 

12. června 2018
akce-075.jpg

Představení nových chodů

V Kantýně to bude zase maso! Šéfřezník Jirka Michal a šéfkuchaři Pavel Straka s Honzou Všetečkou sestavili nové menu Večeře od kosti. Připravte si místo v kalendáři i žaludku na předpremiéru v úterý 12. a ve středu 13. června vždy v 19:00 hodin.

Čeká na vás:

  • Prdelačka, carpaccio, vepřové uši
  • Pajšl, vepřová hlava, ocásek
  • Ruská zmrzlina
  • Řízek, steak, kaše, salát
  • Pohár

Klubová cena pro vás i vaše přátele je 850 Kč na osobu včetně párování s nápoji.

28. května 2018
akce-074.jpg

Král jara vás zve ke stolu

V Pasta Fresca to bude chřestit jedna radost! Šéfkuchař Tomáš Mykytyn si pro vás se svým týmem připravil čtyřchodové menu, které už nemůže být víc jarní! Posuďte sami, na co se můžete těšit od pondělí 28. do čtvrtka 31. května vždy od 18 hodin dál. 

  • Chřestové linguine s grilovanými krevetami, mušlí svatého Jakuba a lanýžovým aioli 
    Vermentino di Sardegna Manzanile DOC 2017 / Giuseppe Gabbas
  • Ricottové gnocchi s pestem ze zeleného chřestu, sušenými rajčaty a opečenou slaninou 
    Pinot bianco DOC 2016 / Hofstätter Joseph
  • Grilovaný nízký roštěnec s chřestovou panzanellou a zázvorovými chipsy s česnekem 
    Rosso di Montalcino DOC 2015 / Tenuta Fanti
  • Koláč z bílého chřestu s jahodami a chřestovou zmrzlinou
    Gewürztraminer Aimé DOC 2016 / Girlan

Klubová cena pro vás i vaše přátele je 495 Kč na osobu; párování s víny stojí 770 Kč.

7. května 2018
akce-073.jpg

Jaro vystrčilo růžky

A i vlk ví, že to znamená jediné: jde se na kůzlečí! Od pondělí 7. do čtvrtka 10. května pro vás šéfkuchař Martin Filip v Lokále U Bílé kuželky připravil pětichodové menu. Naservírujeme vám ho od 18 do 20 hodin.

Zuby si bruste na:

  • Předkrm: chřest
  • Polévka: sláma, kůzle
  • První chod: roláda z kůzlete, mladá zelenina, máslo, brambor
  • Druhý chod: pečené kůzle, jáhly, petrželka
  • Dezert: jahody, máta, bílý pepř

Vlk by za to dal bůhvíco, ale vy a vaši přátelé u nás máte kůzlečí hody za 449 Kč.

9. dubna 2018
akce-072.jpg

Vaše dovolená se blíží

Velké prázdniny jsou sice ještě daleko, ale do Chorvatska si můžete odskočit už teď. Šéfkuchař Café Savoy Michal Mlejnek se totiž rozhodl, že vám naservíruje léto na talíři už v dubnu. To pravé chorvatské menu mu pomohli vykouzlit jeho chorvatští kolegové, generální manažer Ozren Vlahov a kreativní šéfkuchař Saša Pavlovič.

Stavte se v Café Savoy od 9. do 11. dubna od 18:00, 19:00 nebo 20:00.

Naservírujeme vám:

  • dalmatinski pršut, ajvar, sardinkovou paštiku, sýr Páški, olivy,
  • salát z chobotnice,
  • plněnou kalamáru, mangold, brambory,
  • černé rizoto,
  • nakládanou sardinku,
  • fuži s černým lanýžem,
  • pašticadu s noky,
  • bajaderu.

Něco dobrého na zub vám zabalíme i s sebou. 

Klubová cena pro vás a vaše přátele je 545 Kč, s vinným párováním za 890 Kč.

5. března 2018
akce-071.jpg

Nakoukněte Brasileiru pod pokličku!

Doslova. Na této speciální kulinářské akci se totiž podíváte tam, kam se běžný host jen tak nepodívá.Každý den od pondělí 5. března do čtvrtka 8. března vždy mezi 10. a 14. hodinou pozve šéfkuchař Karel Brigant dva zájemce, které provede Brasileirem Slovanský dům a ukáže jim celé zákulisí.

 Předvedeme vám:

  • jak grilujeme maso,
  • jak vyrábíme osvěžující koktejly
  • a v rukávu máme i menší překvapení.

 Zvídavé otázky jsou vítány!

 

2017
24. října 2017
akce-070.jpg

Některé věci se zkrátka nemění

Třeba že po pátku přijde sobota nebo že na podzim bude zvěřina. A my jsme za to rádi! Tentokrát zvěřinové žezlo převzal Lokál Nad Stromovkou a od úterý 24. 10. do pátku 27. 10. tam pro vás bude navařeno podzimní tříchodové menu šéfkuchaře Jindřicha Štolby. Hostina bude vždy od 18 do 20 hodin.

Zuby si bruste na:

  • Tatarák z daňka s liškami
  • Hřbet z divočáka, houbový knedlík a pyré ze žluté řepy
  • Borůvkový knedlík

Klubová cena menu je 469 Kč.

2. října 2017
akce-069.jpg

Víno na prvním místě

V Esce rádi děláme věci jinak. Proto jsme si pro vás připravili po celý příští týden večery plné výjimečných vín, a teprve k nim napárovali podzimní degustační menu. Výběr vín nám umožnila metoda Coravin. Díky ní neřešíme, pro kolik hostů víno servírujeme, protože láhev díky této metodě vlastně neotvíráme.

Která výjimečná vína ochutnáte?

  • Nuits Saint-Georges 1er Cru 2007, Domaine Michel Noellat et Fils je společně s Meursault 1er Cru 2007, Domaine Alain Patriarche vínem, které jsme od dodavatele vykoupili. Starší ročníky burgundských vín se těžce shání, ale my uspěli.
    Spárované chody:
    Zprudka opečená panenka z jelena, nakládané švestky, hnědé máslo, jalovec
    Dušené bílé zelí, Pražská šunka, kapusta, majoránka
  • Svěží oranžové víno Oslavje 2009, Radikon, Friuli je nejvyšším vínem vinařství Radikon Venezia.
    Spárovaný chod:
    Kvašená bramborová placka, houby, jehličí, medvědí česnek
  • Riesling 2008, Nikolaihof, Wachau pochází z jednoho z nejstarších vinařství v Rakousku. Vždyť ve vinařství mají sklepy ještě z období, kdy se tudy proháněli Římané.
    Spárovaný chod:
    Na soli pečený lososovitý pstruh, celer, podmáslí, bezinka
  • Na závěr večera ochutnáte ročníkovou Champagne Fleury 1995. Robert Fleury je jeden z nejlepších biodynamických vinařů v oblasti Champagne.
    Spárovaný chod:
    Zmrzlina z farmářského mléka, med, karamel, heřmánek

Večeři podáváme od 2. do 6. října v Esce, vždy od 19 hodin. Každý den prostíráme jen 10 míst.

Cena degustačního menu s vínem je 2 255 Kč, s nealkoholickými nápoji 1 185 Kč. 

22. srpna 2017
akce-068.jpg

Okružní jízda v Café Savoy

Vydejte se s námi po českých farmách. Co chod, to jedna zastávka. Rybu ulovíme v Chabrech, pro kuře se stavíme v Rašovicích, sýry čekají v Krasolesí a rajčata ve Vykáni. Místa vám v Café Savoy držíme 22.–24. 8. od 18 hodin.

Sous-chef Vašek Kršňák pro vás se svým týmem sestavil menu plné neposedných chutí:

  • Marinovaný pstruh potočný, křen, šťovík, vlašské ořechy 
    Grüner Veltliner Frauenweingarten Federspiel 2016 Alzinger, Wachau
  • Grilované kuře, zauzená srdíčka, kukuřice, crème fraîche
    Pinot Noir Zull 2013, Weinviertel
  • Kozí sýr, angrešt, slunečnicová a dýňová semínka
    Sauvignon Blanc Klassik Lackner Tinnacher 2016, Südsteiermark
  • Rajčata, jogurt, vanilka 
    Grüner Veltliner Eiswein Nigl 2015, Kremstal

Klubová cena menu je 450 Kč, při párování s víny 850 Kč.

13. června 2017
akce-067.jpg

Vyhlašujeme pátrání: v Lokále zmizelo maso!

Umíme to i bez něj! Důkaz ochutnáte v Lokále Hamburk od úterý 13. do pátku 16. června vždy od 18 do 20 hodin. Tříchodové sezonní menu má pod palcem náš šéfkuchař Michal Bučkó.

Bavit vás tentokrát bude:

  • polévka z černého kořene,
  • hamburker z červených fazolí se zkaramelizovanou cibulí na našem pivu s majonézou z medvědího česneku,
  • tvarohové jahodové knedlíky s vanilkovým krémem.
A cena za menu pro klubové členy? 245 Kč 
29. května 2017
akce-066.jpg

Jsme v jednom ohni!

Horký živel si tentokrát podmanili v Pizza Nuova a vymysleli pro vás svěží menu, které navnadí na letní grilování a je bleskově hotové. Ke grilu se od pondělí 29. 5. do čtvrtka 1. 6. vždy od 18 hodin postaví šéfkuchař Radek Pecko.

Už se na vás těší:

  • Fritované plody moře s rukolovým salátem, rajčaty piccadilly a majonézou z citronů Sorrento
  • Fenyklový salát s hráškem a citrusy, grilovanými kalamáry s paprikovou omáčkou a pistáciovým olejem
  • Chřestová zmrzlina se zauzeným chřestem

Klubová cena za osobu je 498 Kč.

15. května 2017
akce-065.jpg

Tak trochu jiné jaro

S jarními menu se roztrhl pytel. Proto na to v Lokále U Bílé kuželky půjdou trochu jinak. Sezonní suroviny jsou základ – co se liší, je nápad. Třeba taková bramboračka: šéfkuchař Petr Benda do ní dal místo hříbků houby kačenky, namísto českého česneku ten medvědí, ze zeleniny udělal krém a brambory upekl v popelu z majoránky.

Tak to přijďte otestovat! Od pondělí 15. do pátku 19. května, místa vám rezervujeme v čase mezi 18. až 20. hodinou.

Z talíře se na vás bude smát:

  • jarní bramboračka,
  • steak z hovězího pupku s jarními bylinkami, chřestem a ředkvičkami,
  • rebarborová zmrzlina.

A klubová cena? 275 korun.

2. května 2017
akce-064.jpg

V záři reflektorů

Víte o tom, že růžová vína mají v květnu svůj svátek? Proto jsme si na ně posvítili a na 2. května si pro vás připravili menší oslavu v klubovém kině Bokovky, na které ochutnáte růžové kousky z vinařství Hort. Stavte se kdykoliv od 17 hodin. Vždyť s vínem je den hned jasnější!

Zatím naťukneme, že ochutnáte:

  • Pinot Noir 2016
  • Franceska 2016
  • Merlot 2016

Ale přidáme i nějaké překvapení a degustaci sýrů vhodných k růžovým vínům.

Klubová cena: 300 Kč za osobu

11. dubna 2017
akce-063.jpg

Už se nám to jarní

Velikonoce jsou skoro tady a my nemůžeme dospat! Jestli to máte stejně, stavte se od úterý 11. do pátku 14. dubna vždy od 18 hodin do Pastacaffé Vězeňská. Šéfkuchař Jirka Bergman si tu pro vás připravil velikonoční menu, které vám zpříjemní letošní svátky jara.

Svátečně vás naladí:

  • Velikonoční nádivka
    Sauvignon, U Božích muk, Reisten
  • Ravioli s jehněčím masem, bramborová pěna s medvědím česnekem, zelí, demi-glace
    Pinot Noir Haltýřky, Bořetice, Stapleton–Springer
  • Mazanec, skořicová zmrzlina, crumble, jablko
    Gewurztraminer Alto Adige DOC, Colterenzio 

Klubová cena velikonočního menu je 498 Kč včetně snoubení s vínem.

3. dubna 2017
akce-062.jpg

Tokyo de Janeiro

Jak to vypadá, když se spojí temperamentní brazilská kuchyně s japonským uměním sushi? To vám v Brasileiru Slovanský dům předvede šéfkuchař Karel Brigant.

Od 3. do 6. dubna už od 12 hodin vám totiž naservíruje sushi menu spárované s vínem. Mezi prvními ochutnáte nové prosecco Astoria, které k sushi doporučuje.

Vaše chuťové pohárky roztančí sushi:

  • s hovězím masem,
  • krevetami a houbami v tempuře,
  • grilovanou máslovou rybou,
  • lososem,
  • kaviárem,
  • úhořem,
  • domácím zázvorem a jinými delikatesami.

Klubová cena degustačního menu včetně sklenky vína je pro vás a vaše přátele 345 Kč.

8. března 2017
akce-061.jpg

Nabídka, která se neodmítá

Něco vám prozradíme. Šéfkuchař Pastacaffé Vodičkova, Dalibor Křivánek, miluje chuť na slunci dozrálých pomerančů ze Sicílie! Není proto divu, že ho teď v zimě inspirovaly k vytvoření osvěžujícího tříchodového menu. Jen tak, vám pro radost.

Slunečně vás od středy 8. března do soboty 11. března zveme vždy od 18 hodin na:

  • Langustýny, pomeranč, mandle
    Monte Fiorentine – Soave Classico DOC, Ca'Rugate
  • Mečoun, cidrát, olivy
    Gris Pinot Grigio, Lis Neris
  • Smetanová zmrzlina, citrusy
    Moscato d'Asti, Marchesi di Gresy

Cena menu je 458 Kč na osobu, společně s vinným párováním za 658 Kč.

30. ledna 2017
akce-060.jpg

Nenápadné topinambury

Do Evropy byly přivezeny už v 16. století, ale v obchodech je pořád běžně nenajdete. A to je škoda! Jsou nabité zdravím, v sezóně i v zimě a připravené raz dva. O jejich skvělé chuti se přesvědčte v Pasta Fresca od úterý 31. ledna do pátku 3. února vždy od 17 hodin


Šéfkuchaři Tomáš Mykytyn a Honza Všetečka pro vás připraví: 

  • Grilovaná oliheň s estragonovou emulzí a nakládaným topinamburem
    Pipoli bianco Basilicata IGP 2015 / Vigneti del Vulture
  • Ravioli plněné ragú z topinambur
    Lugana DOC 2015 / Pratello
  • Grilovaný hřbet z daňka s pečeným jablkem a topinamburovým purée
    Rosso di Montalcino DOC 2014 / Fanti
  • Zmrzlina z hnědého másla a bobkového listu s křupavým topinamburem

Klubová cena pro vás i vaše přátele je 395 Kč na osobu. Spolu s vínem 690 Kč.

2016
21. listopadu 2016
akce-059.jpg

Rybičky, rybičky, rybáři jedou

Na českém stole najdeme většinou kapra nebo pstruha na kmínu. Není to škoda? Šéfkuchař Petr Benda se Slávou Grigorykem si pro vás v Lokále U Bílé kuželky nachystali menu z ryb, jak je neznáte. Čerstvé přímo z rybníka nám je dodává pan Kalenda z Chabrybárny.

Od pondělí 21. do pátku 25. listopadu k vám vždy od 18 hodin připlave:

  • Tatarák z lososovitého pstruha, koprová majonéza, okurka, kopr, chléb, kyselá cibule
  • Zauzený úhoř s červenou čočkou, kořenová zelenina, rybí várka, křen
  • Filet z candáta s květákovým pyré, petrželové pesto, pečený květák, chilli
  • Hruškový koláč se slaným karamelem

Klubová cena menu pro vás a vaše přátele je 449 Kč na osobu.

14. listopadu 2016
akce-058.jpg

Naše chleby jsou pěkná čísla

V Esce máme tři nové druhy chleba – 00, 33 a 66. Přijďte se od pondělí 14. do čtvrtku 17. listopadu mezi 7:30 a 11:00 podívat, jak je pečeme. Pekárnou vás provede náš šéfpekař Aleš Karpíšek.

Co vás na prohlídce čeká?

  • nakouknete do zákulisí pekárny,
  • dozvíte se vše o nových chlebech 00, 33 a 66,
  • jednotlivé druhy ochutnáte,
  • a nakonec vás pohostíme snídaní – chleby s máslem, pomazánkami a marmeládou. K pití bude chlebová limonáda, batch brew a čaj.

Klubová cena prohlídky se snídaní pro vás i vaše přátele je 168 Kč na osobu.

31. října 2016
akce-057.jpg

Na obzoru kachna

Přiletí k nám od známého dodavatele Filipa Töpfra, který je vozí z Maďarska, a pod rukama šéfkuchaře Romana Frencla se v Café Savoy promění v čtyřchodové menu. To na vás čeká od pondělí 31. října do středy 2. listopadu vždy od 18 hodin.

Pod pokličkou už vře a bublá:

  • Kachní prso, švestky, cibulky
  • Polévka z foie gras, kukuřice, petržel
  • Kachní ragú, houby, řapíkatý celer
  • Tvarohové koblížky, aronie, Grand Marnier

Klubová cena pro vás a vaše přátele je 450 Kč na osobu

24. října 2016
akce-056.jpg

Na tržišti v São Paulu

Kulinářský zážitek jako z největšího brazilského města si pro vás v Brasileiru U Radnice připraví šéfkuchař Martin Matys se svým týmem. Čtyři lokální speciality ochutnáte od pondělí 24. do čtvrtka 27. října.

Vaše chuťové buňky roztančí:

  • sanduíche de mortadela do mercadão municipal de S.P. – sendvič
    s mortadelou servírovaný jako na centrálním tržišti v São Paulu,
  • torresmo – škvarky s limetou,
  • ceviche de camarao – ceviche z čerstvé krevety,
  • dadinhos de tapioca – smažená tapioca se sýrem.

K menu podáváme brazilské pivo Brahma Chopp a cachaçu.

Klubová cena pro vás a vaše přátele je 270 Kč na osobu, s churrascem 785 Kč.

10. října 2016
akce-054.jpg

Zvěřině zdar!

Tentokrát měli v Pizza Nuova při vytváření menu na mušce zvěřinu, a tak si pro vás šéfkuchař Radek Pecko se svým týmem připravil výběr toho, co se dá ulovit v lese.

Od pondělí 10. října do čtvrtka 13. října vždy od 18 hodin si pochutnáte na:

  • Kachní paštika s pečenými kaštany a domácím chlebem
  • Gnocchi s ragú z divokého prasete
  • Filet mignon z dančí svíčkové, hrachové pyré, nakládaná žlutá řepa, lanýžový olej
  • Bezlepkový čokoládový dort s ovocem, citronovo-bazalkový sorbet

Klubová cena pro vás a vaše přátele je 495 Kč na osobu.

27. září 2016
akce-053.jpg

Na pomezí ročních období

Ráno už je zima, ale odpoledne nesete kabát v ruce – jako by se počasí nemohlo rozhodnout, na čí straně je. Tento čas nás inspiroval i při vytváření menu, které můžete ochutnat v Pastacaffé Vězeňská od úterý 27. září do pátku 30. září vždy od 18 hodin. První dva chody hrají podzimními surovinami, dezert připomene léto.

Šéfkuchař Jiří Bergman si pro vás připravil:

  • Gnoccho s kozím sýrem a řepou
    Due Uve 2015, Bertani, Veneto

  • Ravioli plněné konfitovanou kachnou se stročkem a polentou
    Rulandské modré 2012, Mikrosvín, Znojemská podoblast

  • Zmrzlinu slaný arašíd s kávou a karamelem
    Goldmuskateller DOC 2012, Ritterhof, Trentino Alto Adige

Klubová cena menu s víny pro vás a vaše přátele je 380 Kč na osobu.

23. srpna 2016
akce-052.jpg

Udělejte si růžovější den

Přijďte od úterý 23. srpna do neděle 28. srpna do Brasileira Slovanský dům na degustaci mladých růžových vín. Vybrali je pro vás sommelieři Lukáš Kolig s Tomášem Kučerou a chutnají jako léto samo!

Vaše smysly okouzlí:

  • Cuvée Grande rose, vinařství Sekt Jan Petrák, oblast Kobylí, Česká republika
  • Valdivieso Rosé 2015, vinařství Vina Valdivieso, oblast Central Valley, Chile
  • Tavel Rosé 2015, vinařství Prieuré de la Montézargues, oblast Rhône, Francie
  • Merlot rosé 2015 pozdní sběr, vinařství Hort, oblast Znojmo, Česká republika

Stavte se na skleničku!

Klubová cena degustace pro vás a vaše přátele je 250 Kč na osobu.

14. června 2016
akce-051.jpg

Kam se poděl králík?

Dřív byly talíře plné králičího masa, ale dnes z nich pomalu mizí. A to je škoda! V Lokále U Bílé kuželky se proto rozhodli, že vám v čele s šéfkuchařem Petrem Bendou ukážou, jak skvělý takový králík může být. Na králičí menu se stavte od úterý 14. do pátku 17. června, vždy od 18 hodin.

Celou hospodu provoní:

  • králičí játra na topince,
  • dvojitý králičí vývar s drožďovými knedlíčky,
  • králík v housce,
  • králičí hřbet na paprice s karlovarským knedlíkem,
  • mrkvový koláč s kyselou máslovou syrovátkou.

Klubová cena menu pro vás a vaše přátele je 350 Kč na osobu.

13. dubna 2016
akce-050.jpg

Jaro na jazyku!

Jak to vypadá, když se jaro vkrádá do kuchyně? To vám předvede šéfkuchař Dalibor Křivánek v Pastacaffé Vodičkova se svým tříchodovým menu, které se bude točit okolo bio jehněčího ze statku Oblík.

Těšit se na vás budeme od středy 13. dubna do soboty 16. dubna vždy od 18 hodin!

Z kuchyně se ponese:

  • jehněčí kroketa, medvědí česnek, hrášek
    Due Uve IGT 2015 / Bertani
     
  • jehněčí konfit a hřbet, čočka beluga, česnek, špenát
    Cannonau di Sardegna DOC 2014 / Gabbas
     
  • hruška, mandle, semola, ovčí sýr
    9,5 Cold Wine Sweet / Astoria
      

Klubová cena pro vás a vaše přátele je 348 Kč na osobu, spolu s vínem 498 Kč.

29. února 2016
akce-049.jpg

Těstoviny, po kterých se jen zapráší

Taky máte nejradši pastu na skus? Tak přijďte zkusit ručně vyráběné těstoviny z neobvyklé mouky, které si pro vás připravil šéfkuchař Tomáš Mykytyn. Bude víc válet tradiční pražená pšenice, mouka s konopnými semínky, nebo tagliolini z mouky s šafránem a kurkumou?

To zjistíte od pondělí 29. února do čtvrtka 3. března v Pasta Fresca vždy od 17 hodin! Čekat na vás budou:

  • Orechietti z pražené pšenice s ragú z mečouna
    Sauvignon Winkl DOC 2014 / Kellerei Terlan

  • Ravioli z mouky s konopnými semínky plněné gorgonzolou se špenátem a dýňovým pyré
    Gavi di Gavi DOCG 2014 / Villa Sparina

  • Tagliolini s příměsí šafránu a kurkumy s kořeněným máslem a piniovými jadérky
    Gewürztraminer DOC 2014 / Ritterhof

Klubová cena degustace těstovin pro vás a vaše přátele je 188 Kč na osobu, spolu s vínem 376 Kč.

16. ledna 2016
akce-048.jpg

Vem pepře a opepři vepře

Bude zabijačka! V sobotu 16. ledna od 11 hodin na venkovní zahrádce Čestru.

Řezníci Pavel Novotný a David Michal vám spolu s šéfkuchařem Pavlem Strakou připraví zabijačkový guláš a polévku, jitrnice, jelita, ovar, tlačenku, grilované kotlety, škvarky, řízky a grilovanou krkovici. Nám už se sbíhají sliny, co vám?

Klubová cena „sněz, co zmůžeš“ je pro vás i vaše přátele 300 Kč na osobu.

2015
2. listopadu 2015
akce-047.jpg

Jak chutná les na talíři?

Na co je déšť a bouřky? Na houby. Ale buďme za to rádi, v Čestru se díky tomu urodilo šestichodové menu plné hub a zajímavých chutí z lesa. Připravil ho pro vás šéfkuchař Pavel Straka. Těšíme se na vás!

Co ochutnáte?

  • Hovězí carpaccio s houbovým glazé, houbovou majonézou, houbami nakyselo a ostružinami dozdobené šťavelem a kyselým jehličím
  • Kulajdu s bramborou v popelu, vejcem nahniličku, houbami a čerstvým koprem
  • Květák pečený na másle s bramborovou pěnou a lanýži, směs smrže, pažitky a šalotky, šalotku nakyselo
  • Pošírovaného candáta se sezonní zeleninou na másle, houbovou sojovkou, syrovými žampiony, petrželovým pestem a syrovými kapustičkami v ledu
  • Houbového kubu s plátky hovězího velkého ořechu a čerstvou majoránkou
  • Jalovcovou zmrzlinu s kramblem z kakaa, jehličím, brusinkami a solí

Podáváme od pondělí 2. listopadu do čtvrtka 5. listopadu vždy od 18 hodin.
Klubová cena menu pro vás a vaše přátele je 625 Kč na osobu.

5. října 2015
akce-046.jpg

Zvěřině na mušce

Co se vám vybaví, když se řekne podzim? V Lokále nad Stromovkou mají jasno – na podzim nesmí chybět zvěřinové hody. Proto si pro vás šéfkuchař Jindřich Štolba připravil čtyřchodové menu s výraznou chutí divočáka a jelena z brdských lesů. Dobrému jídlu zdar!

Na co se můžete těšit?

  • Uzený bok z divočáka s domácím švestkovým salátem
  • Kaštanová polévka
  • Jelení hřbet s omáčkou z ostružin a červeného vína podávaný s bramborovou plackou
  • Naše zmrzlina ze syrovátky s pečenými kaštany

Těšíme se na vás od pondělí 5. října do pátku 9. října vždy od 18 hodin.
Klubová cena menu pro vás a vaše přátele je 390 Kč na osobu.

15. září 2015
akce-045.jpg

Středozemní moře chutí

Šéfkuchař Radek Pecko zalovil ve vodách středomořské kuchyně a v restauraci Pizza Nuova si pro vás připravil čtyřchodové menu plné ryb a mořských plodů. Jako doprovod doporučujeme italská vína, která k němu pečlivě vybrali naši sommeliéři. Buon appetito!

Na co se můžete těšit?

  • Zuppa di Cozze alla Napoletana
    (polévka z mušlí, krevet a chobotnic v neapolském stylu)

  • Tagliatelle al Branzino con Piennolo
    (tagliatelle s mořským vlkem a rajčátky Piennolo)

  • Risotto Nero di Seppia
    (černé sépiové risotto)

  • Orata all'acqua pazza
    (pražma královská připravená pošírováním acqua pazza)

Těšíme se na vás od úterý 15. září do pátku 18. září vždy od 18 hodin.
Klubová cena menu pro vás a vaše přátele je 495 Kč na osobu, s vinným párováním 795 Kč.

20. července 2015
akce-044.jpg

To nejlepší z brazilských bílých vín

Naši sommelieři dostali za úkol vybrat nejlepší bílá vína z Brazílie. Nyní chtějí vítěznou trojici představit i vám! Přijďte si do Brasileira Slovanský dům připít brazilským sektem a ochutnat jejich favority doplněné malým pozdravem z kuchyně.

Na co se můžete těšit?

  • Brut 130, vinařství Casa Valduga, oblast Vale dos Vinhedos

  • Pinot Grigio Reserva, vinařství Miolo, oblast Campanha Gaúcha
    Variace sushi – nigiri s lososem a tuňákem, California maki

  • Paradoxo Gewurztraminer, vinařství Salton, oblast Campanha Gaúcha
    Krevety se sojovo–zázvorovou omáčkou

  • Leopoldina Premium Chardonnay, vinařství Casa Valduga, oblast Vale dos Vinhedos
    Cupím – hovězí hrb potíraný bylinkovou salsou

Podáváme od pondělí 20. července do čtvrtka 23. července po celý den.
Klubová cena ochutnávky vín je pro vás a vaše přátele 250 Kč.

8. června 2015
akce-043.jpg

Sladká tečka s chutí léta

Šéfcukrářka Edita Paulusová z Café Savoy se inspirovala chutí letní směsi kávy a připravila k ní dezert na míru. Přijďte ochutnat!

  • Směs kávy Savoy Progresso – chutná po broskvích, nugátu a medu.
    Je připravena ze 60 % kolumbijské kávy El Meridiano a ze 40 % etiopské Yirgacheffe Wote.
  • Dezert – jahodová pěna, mascarpone s limetou, piškot s mátou a jahodovým želé, čerstvé jahody

Podáváme od pondělí 8. června do pátku 12. června, vždy od 15 hodin.
Klubová cena menu pro vás a vaše přátele je 98 Kč na osobu.

18. května 2015
akce-042.jpg

Překvapivá Itálie

Šéfkuchař Tomáš Mykytyn a jeho tým z restaurace Pasta Fresca si pohráli s italskou kuchyní. Ke klasickým ingrediencím a postupům přidali netradiční suroviny, moderní techniky a vytvořili menu s párováním vín.

Na co se můžete těšit?

  • Vepřový bůček alla carbonara s černým lanýžem
    Arneis Roero DOCG 2013 / Vietti

  • Ocásek versus ocásek aneb langustýna a hovězí oháňka se šafránovým risottem a jedlým zlatem
    Pinot bianco DOC 2013 / Toros

  • Grilovaný filet z mořčáka uloveného na udici, mořský chřest a pomerančové máslo
    Greco di Tufo DOCG 2012 / Terredora

  • Smetanová zmrzlina s černým pepřem Sarawak a pěnou z citronů ze Sorrenta

Podáváme od pondělí 18. května do čtvrtku 21. května od 17 hodin.
Klubová cena menu pro vás a vaše přátele je 595 Kč na osobu.

20. dubna 2015
akce-041.jpg

Pivo jako jídlo

Šéfkuchař Lokálu U Bílé kuželky Petr Benda se při svém vaření inspiroval pivem a jeho výrobou. Připravil pro vás čtyřchodové menu z plzeňského ležáku a našeho tmavého Kozla. Dobrou chuť a na zdraví!

Pivní menu

  • Drožďová pomazánka s pivním rohlíkem
  • Chlebové kyselo se zastřeným vejcem
  • Vepřová líčka na pivu s nastavovanou kaší
  • Kroupová zmrzlina s pivní pěnou a sladovým perníkem

Podáváme od pondělí 20. dubna do pátku 24. dubna od 18 hodin.
Klubová cena menu pro vás a vaše přátele je 280 Kč na osobu.

7. února 2015
akce-039.jpg

Zabijačka v Čestru

Přijďte v sobotu 7. února v 11 hodin na zabijačku do Čestru!

Na zahrádce restaurace vám řezníci František Kšána a Pavel Novotný spolu se šéfkuchařem Pavlem Strakou nabídnou speciality z vykrmeného přeštíka – tradiční polévku, guláš, jitrnice, jelita, tlačenku, řízky a grilovanou krkovici.

Klubová cena „sněz, co zmůžeš“ je pro vás i vaše přátele 300 Kč na osobu.

2014
30. listopadu 2014
akce-038.jpg

Zabijačka v Lokále U Zavadilů

Přijďte v neděli 30. listopadu od 11 hodin na zabijačku! Šéfkuchaři Lokálu Marek Janouch a Jan Martínek vám na zahrádce restaurace z vykrmeného přeštíka připraví tradiční polévku, guláš, ovar, jitrnice, jelita, tlačenku a další zabijačkové speciality.

Klubová cena „sněz, co zmůžeš“ je pro vás i vaše přátele 230 Kč na osobu.
Doporučujeme rezervaci místa a teplé oblečení.

3. listopadu 2014
akce-037.jpg

Jelení párování v Café Savoy

Šéfkuchař Roman Frencl vám spolu se svým týmem sestavil menu z jihočeského jelena. Chody si můžete vychutnat s pivem a sklenkou vína doporučenou sommeliérem.

Jelení menu

  • Pečená jelení játra, cibulová marmeláda, toust s domácím špekem
    Riesling Trocken 2013, Wittmann, Rheinhessen

  • Jelení kýta na víně, hlíva královská, stroček, houbová pěna
    Pinot Noir Trkmanska 2011, Syfany, Velké Pavlovice

  • Grilovaný jelení hřbet, hruška, marinovaná řepa, dýňové pyré
    Master 18° (7,6 % vol.) speciální tmavý ležák, Velké Popovice

  • Domácí perník, švestková omáčka, maková zmrzlina
    Graham's Quinta dos Malvedos Vintage Port 2001, W. & J. Graham, Douro

Podáváme od pondělí 3. listopadu do čtvrtka 6. listopadu, od 18 hodin.
Klubová cena pro vás a vaše přátele je 699 Kč na osobu.

20. října 2014
akce-036.jpg

Zvěřinové hody Nad Stromovkou

Šéfkuchař Jakub Vrána z Lokálu Nad Stromovkou vás zve na zvěřinu z lesů hraběte Colloredo-Mansfelda v Orlických horách.

Zvěřinové menu

  • Domácí zvěřinová paštika s brusinkovou omáčkou
  • Kachní kaldoun
  • Kančí kýta se šípkovou omáčkou s mandlovými kroketami
  • Domácí trhanec s borůvkovou omáčkou a tvarohem

Podáváme od pondělí 20. října do neděle 26. října, od 18 hodin.
Klubová cena pro vás i vaše přátele je 309 Kč na osobu.

30. září 2014
akce-035.jpg

Moře nového v Brasileiru

Šéfkuchař Karel Brigant pro vás v novém prostředí Brasileira ve Slovanském domě připravil k tradičnímu churrascu speciální nabídku mořských pokrmů.

  • Ceviche z lososového pstruha z farmy Mlýny u Vacova
  • Tatarák z čerstvého tuňáka ze Srí Lanky
  • Sumec z farmy Mlýny u Vacova s beurre blanc omáčkou
  • Moquéca s krevetami a slávkami – typický brazilský pokrm připravený z plodů moře z malé francouzské farmy

Podáváme od úterý 30. září do pátku 3. října, od 18 hodin.
Klubová cena ryb včetně churrasca je pro vás a vaše přátele 685 Kč na osobu.

17. září 2014
akce-034.jpg

Vytáhli jsme řepu v Pastacaffé

Šéfkuchař Jiří Bergman z Pastacaffé ve Vodičkově ulici pro vás připravil netradiční menu z řepy z rodinné farmy Pesema ze Semic.

Řepové menu

  • Čerstvý kravský sýr z farmy Krasolesí z Košetic s variací pečené žluté a červené řepy, lesní plody, dresink z řepového džusu s balzamikem a javorovým sirupem

  • Domácí ravioly plněné hovězí oháňkou a pyré z červené řepy, zauzený morek

  • Domácí zmrzlina z červené řepy a lékořice s bílým jogurtem z farmy Krasolesí, hruškový krambl

Podáváme od středy 17. září do neděle 21. září, od 18 hodin.
Klubová cena pro vás i vaše přátele je 250 Kč na osobu.

25. srpna 2014
akce-033.jpg

Houby z českých lesů v Lokále

Šéfkuchař Petr Benda z Lokálu U Bílé kuželky se spojil s houbařem Lukášem Vránou a připravil pro vás menu z lesních hub.

Houbové menu

  • Čerstvý listový salát s nakládanými liškami
    Nasbíráno v šumavských lesích

  • Krémová polévka z čerstvých hřibů smrkových, kovářů a křemenáčů
    Nasbíráno v Beskydech

  • Hovězí líčka s kotrčem a bramborovou kaší
    Nasbíráno v šumavských lesích

  • Domácí lívanec s „houbou“

Podáváme od pondělí 25. srpna do pátku 29. srpna, od 18 hodin.
Klubová cena pro vás i vaše přátele je 290 Kč na osobu.

4. srpna 2014
akce-032.jpg

Řekněte „sýr“ v Pizza Nuova

Šéfkuchaři Aleš Karpíšek a Jan Všetečka připravili k regionálním italským sýrům domácí marmelády a hořčice. Vychutnat si je můžete s vinným párováním Ondřeje Pokštefla.

Degustace italských sýrů a vín

  • Ficu – mladý sicilský kozí sýr s fíkovým mlékem balený ve fíkových listech
    SP68 Bianco, vinařství Arianna Occhipinti, Sicílie

  • Gran Nuraghe – správně vyzrálý sardinský ovčí sýr s příchutí obilí
    Nuragus Di Cagliari 2013, jedna z nejstarších sardinských odrůd, vinařství Argiolas, Sardinie

  • Masseria Pugliese – kravský sýr z Apulie, který se díky potírání extra panenským olivovým olejem stává příjemně pikantním
    Amphora Bianco 2012, víno vyrobené jedním z nejstarších způsobů, vinařství Cristiano Guttarolo, Apulie

  • Pecorino Di Rocca – ovčí sýr z Toskánska vyzrálý tradiční cestou
    Vino Nobile Di Montepulciano 2010, vinařství Sanguineto, Toskánsko
    – la dolce vita!

V doprovodu pečiva a pěti domácích marmelád
– z fíku, jablek, medu a mandlí; – z hroznového vína a hrubozrnné hořčice; – z cibule; – ze švestek, zázvoru a slivovice; – z lilku, vanilky a citronu.

Podáváme od pondělí 4. srpna do pátku 8. srpna, od 18 hodin.
Klubová cena degustace včetně vín je pro vás a vaše přátele 690 Kč na osobu.

14. července 2014
akce-031.jpg

Stvoření klobás v Čestru

Mistr řezník František Kšána a šéfkuchař restaurace Čestr Pavel Straka vám
na letní zahrádce odtajní své recepty z vyzrálého masa jalovic a přeštíků. Vy jim můžete koukat pod ruce, sledovat, z čeho a jak připravují nejrůznější čerstvé
klobásy, a hlavně – pochutnat si na nich!

V pondělí 14. července od 17 hodin ochutnáte na místě vyráběné vepřové a hovězí klobásy grilované
na dřevěném uhlí.
Klubová cena „sněz, co zmůžeš“ je pro vás a vaše přátele 190 Kč na osobu.

Vyhrazujeme si právo akci přesunout – pokud nám počasí nebude přát. Včas vás o tom budeme informovat.

23. června 2014
akce-030.jpg

Jahodové hody v Pasta Fresca

Šéfkuchař Tomáš Mykytyn pro vás připravil speciální menu z jahod od farmáře Josefa Buchala z Království u Kolína.

Tříchodové menu

  • Ceviche z tresky s jahodami, zelenými rajčaty, mangem, okurkou a zálivkou
    z limety a medu
  • Grilované prso z farmářského kuřete s jahodovým demi-glace a toskánským salátem panzanella
  • Smažená brioška se zmrzlinou z jahod, bazalky a červeného pepře


Podáváme od pondělí 23. června do pátku 27. června po celý den.

Klubová cena je pro vás a vaše přátele 345 Kč na osobu.

20. května 2014
akce-029.jpg

Chřest v Pastacaffé

Šéfkuchař Jiří Bergman pro vás připravil oblíbený chřest z Hostína na Mělnicku.

  • Variace bílého a zeleného chřestu s grilovanými filety z čerstvého pstruha z farmy Mlýny u Vacova
    Podáváme s vínem Soave Classico DOC z vinařství Ca'Rugate, vinice San Michele, oblast Veneto, 1 dcl.
  • Chřestová panna cotta
    Podáváme s kávou espresso macchiato.


Od úterý 20. května do neděle 25. května od 15 hodin v obou Pastacaffé.
Klubová cena pro vás i vaše přátele je 190 Kč na osobu.

15. dubna 2014
akce-028.jpg

Jehněčí z různých zemí v Brasileiru

Šéfkuchař Karel Brigant z Brasileira ve Slovanském domě pro vás připravil speciální ochutnávku jehněčích kýt z Nového Zélandu, Irska, Německa a České republiky.

Osobně vám jednotlivá masa představí a vy můžete porovnávat rozdíly
v křehkosti, tučnosti a chuťové výraznosti.

Zveme vás na naši obohacenou nabídku churrasca!
 

Podáváme od úterý 15. dubna do pátku 18. dubna, vždy od 18 hodin.
Klubová cena mas včetně churrasca je pro vás i vaše přátele 685 Kč na osobu.

15. února 2014
akce-027.jpg

Dvě zabijačky v Ambiente

V sobotu 15. února vám mistři řezníci a šéfkuchaři připraví zabijačkový guláš, polévku, jaternice, jelita, ovar, tlačenku, škvarky, řízky z kýty a v restauraci Čestr navíc na dřeveném uhlí ugrilují kotlety a krkovice.

Lokál U Zavadilů
Venkovní zahrádka, od 10 hodin
Klubová cena „sněz, co zmůžeš“ je pro vás i vaše přátele 200 Kč na osobu.

Restaurace Čestr
Venkovní zahrádka s grilem, od 11 hodin
Klubová cena „sněz, co zmůžeš“ je pro vás i vaše přátele 250 Kč na osobu.

27. ledna 2014
akce-026.jpg

Výjimečná rajčata piennolo v Pizza Nuova

Šéfkuchař Radek Pecko a Aleš Karpíšek z restaurace Pizza Nuova pro Vás připravili pokrmy z rajčat s výraznou chutí, rostoucích na sopečné půdě úpatí Vesuvu. Omáčky jsou podávány se špagetami, typickými pro jih Itálie.

Menu z rajčat piennolo

  • moscardini il piennolo – chobotničky, rajčata piennolo
  • spaghetti al pomodoro il piennolo – rajčata piennolo, extra panenský olivový olej, bazalka
  • spaghetti lardiata il piennolo – sušený špek lardo, rajčata piennolo, bazalka
  • mostarda il piennolo con formaggi – hořčice z rajčat, parmazán, gorgonzola


Podáváme od pondělí 27. ledna do pátku 31. ledna, od 18 hodin.

Klubová cena menu pro Vás i Vaše přátele je 350 Kč na osobu.

2013
25. listopadu 2013
akce-025.jpg

Kachna v Café Savoy

Šéfkuchař Roman Frencl se svým zástupcem Michalem Mlejnkem sestavili kachní menu, se kterým uspěli na podzimním setkání šéfkuchařů restaurací Ambiente. Nyní ho máte možnost ochutnat jako první!

    Kachní menu

     Paštika z francouzských kachních jater s redukcí z portského, s hroznovým vínem
     a toustem
     Lanýžové cappuccino s francouzskými kachními játry s jablečným želé
     Na medu pečené kachní prso z farmy Štěpánovsko s pyré z červeného zelí
     a domácími bramborovými knedlíky

     A čokoládové bonbony z naší cukrárny:

     Malinový bonbon s 64% francouzskou čokoládou Valrhona Manjari
     a bonbon z kávové směsi Progresso Savoy s 46% čokoládou Valrhona Bahibe

Pondělí, 25. listopadu až středa, 27. listopadu, od 18 hodin
Klubová cena menu pro Vás i Vaše přátele je 350 Kč na osobu.

5. listopadu 2013
akce-024.jpg

Hovězí z různých zemí v Brasileiru

Přijďte do Brasileira ve Slovanském domě na churrasco zpestřené nabídkou hovězího masa z Uruguaye, Austrálie, USA, ale i České republiky. Šéfkuchař Karel Brigant Vám osobně představí vždy dvě části masa ze světoznámých plemen a Vy můžete porovnávat rozdíly v křehkosti, tučnosti a chuťové výraznosti...

Které části masa Vám představíme?
Fraldinha– šťavnatý sval z vnitřní strany hovězího boku
Picanha – vrchní část kýty s vysokým tukovým krytím, brazilská klasika

Ze kterých zemí a plemen maso pochází?
Uruguay – kříženec hnědého herefordu, černého a červeného Anguse Aberdeena
Austrálie – kříženec hnědého herefordu, černého a červeného Anguse Aberdeena
Americká Nebraska – kříženec černého a červeného Anguse Aberdeena
Česká republika – vyzrálé hovězí plemene Český strakatý skot

Podáváme od úterý 5. listopadu do pátku 8. listopadu, vždy od 18 hodin.
Klubová cena mas včetně churrasca je pro Vás i Vaše přátele 665 Kč na osobu.

16. října 2013
akce-023.jpg

Pivní párování v Čestru

Šéfkuchař restaurace Čestr Pavel Straka a mistr světa v čepování piva Lukáš Svoboda pro Vás připravili pivní párování. Společně sestavili menu a vybrali k němu české a zahraniční pivní speciály.

Menu pro Vás

Tlustý netopýr (žitná IPA) – svrchně kvašený, s výraznou hořkostí, 7 % alk., Pivovar Antoš, Slaný
Carpaccio z malého ořechu hovězí kýty se sýrem Gran Moravia

Schneider Weisse – silný pšeničný doppelbock s ovocnou sladkostí, 8,2 % alk., Německo
Český hlemýžď vařený se zeleninou a zapečený v žampionech

HOP Ottin IPA – z amerického chmelu, s grepfruitovou chutí, 7 % alk., USA
Grilovaný bůček z přeštických vepřů, uzená vepřová panenka, celerový salát

Belhaven Scottish Stout – ručně vyráběný, 7 % alk., Skotsko
Hovězí veverka s perigordskou omáčkou, karotka a cuketa

Rouge 8 Kasteel – svrchně kvašený na višních, s temně červenou barvou, 8 % alk., Belgie
Dort z čokolády Valrhona s chilli a arašídovou zmrzlinou

Podáváme od středy 16. října do pátku 18. října od 18 hodin.
Klubová cena je pro Vás i Vaše přátele 590 Kč na osobu.

30. září 2013
akce-022.jpg

Bretaňské ústřice v Brasileiru

Šéfkuchař Martin Matys z restaurace Brasileiro U Radnice pro Vás připravil půltucet speciálně upravených velkých bretaňských ústřic s typicky slanou chutí moře.

Ústřicový talíř

1 ks masité Tsarskaya (stáří 3 roky) s citronem
1 ks Fine de Bretagne (stáří 3 roky) s omáčkou molho á campanha
1 ks Fine de Bretagne (stáří 3 roky) se sladkokyselým vinaigrette z chilli a šalotky
1 ks Fine de Bretagne (stáří 6 let), smažená s lososovým kaviárem a maniokovými
   perlami
1 ks Fine de Bretagne (stáří 6 let), gratinovaná se smetanovým špenátem
1 ks Fine de Bretagne (stáří 6 let), pošírovaná v koprové omáčce

A navíc 1 ks Fine de Bretagne (stáří 3 roky) v úpravě Bloody Mary.

Podáváme od pondělí 30. září do pátku 4. října.
Klubová cena je pro Vás i Vaše přátele 295 Kč na osobu.

2. září 2013
akce-021.jpg

Rýže inspirovaná Gabrielem Ferronem

Šéfkuchař Tomáš Mykytyn se svým týmem a sommelierkami z restaurace Pasta Fresca pro Vás připravili menu z rýže z oblasti Veneto od světového rýžového ambasadora Gabriela Ferrona, párované s víny z vinařství Marcati a Domini Veneti.

Tříchodové rýžové menu s víny

Bianco di Custoza DOC
Rajče plněné červenou rýží Ermes integrale s císařským hráškovým luskem

Soave Classico DOC
Risotto z rýže Nano Vialone Veronese I.G.P. s pistáciemi a šafránem
nebo
Valpolicella Classico Superiore Ripasso DOC
Risotto z rýže Nano Vialone Veronese I.G.P. s tyrolským špekem a parmazánem

Recioto della Valpolicella Classico DOC
Čokoládový fondant z rýžové mouky s horkými lesními plody


Menu podáváme od pondělí 2. září do neděle 8. září od 18 hodin.
Klubová cena menu včetně vín je pro Vás i Vaše přátele 395 Kč na osobu.

20. srpna 2013
akce-020.jpg

Letní drinky v Pizza Nuova

Začněte jídlo s osvěžujícím aperitivem Bellini z čerstvých bílých broskví připraveným podle původní italské receptury a zakončete ho tradičním domácím digestivem Limoncello z citronu ze Sorrenta!


Podáváme od úterý 20. srpna do soboty 24. srpna po celý den.
Oba nápoje můžete ochutnat zdarma i s přáteli.

29. července 2013
akce-019.jpg

Osvěžte se víny Riesling v Brasileiru

Sommelier Jan Baštinec a Petr Škoudlín z restaurace Brasileiro U Radnice pro Vás k tradičnímu churrascu vybrali osvěžující vína odrůdy Riesling, která Vás chuťově překvapí v kombinaci s brazilskými grilovanými masy.

Degustace Rieslingů

Riesling MINERAL Qba 2011 - Weingut Johannishof, Rheingau
Riesling Rheingau QbA Trocken 2012 - Robert Weil, Rheingau
Riesling Federspiel "Zornberg" 2011 - Piewald, Wachau
Riesling Kamptal 2011 - Loimer, Kamptal
Riesling Trocken Kabinett Graacher Domprobst 2011 - Philipps Eckstein, Mosel
Riesling Grand Cru Cuvée Elliot 2009 - Domaine Gérard Metz, Alsace
Riesling Auslese Süssberg 1993 - Thanisch, Mosel


Degustaci si můžete objednat kdykoliv od pondělí 29. července do pátku 2. srpna.
Klubová cena degustace vín je pro Vás i Vaše přátele 330 Kč na osobu
.

25. června 2013
akce-018.jpg

Začněte léto zmrzlinou v Pastacaffé

Tým obou kaváren Pastacaffé Vás zve na osvěžující zmrzlinové menu. Podávat Vám budou zmrzliny inspirované tradičními italskými chuťovými variacemi.

     Zmrzlinové menu

     Limetový sorbet s růžovým šumivým vínem
     Olivová zmrzlina s bazalkovým olejem a italskou solí
     Rakytníková zmrzlina s citronovou oplatkou
     Parmezánová zmrzlina s balsamikovým octem
     Zmrzlinový shake "al tiramisù" s amarattem


Podáváme od úterý 25. června do neděle 30. června, od 15 hodin
Klubová cena menu pro Vás i Vaše přátele je 149 Kč na osobu.

10. června 2013
akce-017.jpg

Zápas tří piv

Mistr výčepní Lukáš Svoboda a Tomáš Hrnčíř z Lokálu U Bílé kuželky Vás zvou na druhé utkání malých a velkých pivovarů.

Vybrali pro Vás tři různá piva, která Vám pečlivě ošetřená naším způsobem načepují třemi styly ─ mlíko, šnyt a hladinka. Ochutnávku piv doprovodí přeštická klobása z našeho řeznictví a domácí chléb.


Od pondělí 10. do středy 12. června, od 18 hodin

Klubová cena ochutnávky piv včetně pohoštění je 270 Kč na osobu.

28. května 2013
akce-016.jpg

Mělnický chřest v Café Savoy

Šéfkuchař Roman Frencl Vám osobně představí menu připravené z vyhlášeného chřestu z farmy Hostín u Vojkovic. Chřestovou chuť budou doprovázet vína, která pro Vás vybrali naši sommelieři.

Chřestové menu s víny

Zelený chřest na másle s pošírovaným vejcem
Sauvignon Blanc – Aus den Rieden 2012 Stefan Potzinger Sudsteiermark

Bílý chřest s omáčkou Mousseline, rebarborou, drobenkou a novými bramborami
Grüner Veltliner – Alte Reben 2012 Sax – Kamptal DAC Reserve

Chřestová zmrzlina s čokoládovým dortem
Tokaji Szamorodni 2003 – Disznókó

Podáváme od úterý 28. do pátku 31. května od 18 hodin
Klubová cena menu včetně vín je 290 Kč na osobu.

1. května 2013
akce-015.jpg

Oslavte první máj... svátek růžového vína

Prvního května slavíme svátek růžového vína!

Naši sommelieři pro Vás vybrali lahodné růžovky, ročník 2012, které máte s kartou Ambiente za poloviční cenu.

Od středy 1. května do neděle 5. května 2013

18. dubna 2013
akce-014.jpg

Zápas tří piv

V Lokále U Bílé kuželky jsme pro Vás připravili první utkání malých i velkých pivovarů pod vedením mistra výčepního Lukáše Svobody.

Naslepo ochutnáte tři různá piva vybraná Lukášem Svobodou a pečlivě ošetřená naším způsobem. Piva Vám načepujeme třemi styly ─ mlíko, šnyt a hladinka.
Na závěr sami vyhodnotíte, které Vám chutnalo nejvíce. Ochutnávku doprovodí Pražská šunka z přeštického vepře a domácí chléb.

Od čtvrtka 18. do soboty 20. dubna, od 17:30 hodin 
Klubová cena ochutnávky piv včetně pohoštění je 270 Kč na osobu.

Doba trvání akce je hodina a půl. Počet míst je omezen na 8.

8. dubna 2013
akce-013.jpg

Večer Churrasco com sushi do Brasil

Šéfkuchař Karel Brigant z restaurace Brasileiro ve Slovanském domě Vám připravil nejlepší části grilovaných mas doplněné novými chuťovými variacemi brazilského sushi.

    Šéfkuchařovo menu

     Nigiri Amazônia
     s okurkovým želé/s tatarákem z červené řepy/s krémem z mascarpone

     Nigiri Florianópolis
     s máslovou rybou/s wakame salátem

     Maki Copacabana
     se sépiovou rýží a lososem

     Nigiri Fortaleza
     s uzeným marinovaným úhořem/s lososem

     Sashimi Gaúcho
     z hovězí svíčkové

    Churrasco de Boi
     grilovaná hovězí picanha, alcatra, marucha, fraldinha

     Nigiri a maki Carnaval
     s tropickým ovocem a mléčnou čokoládou Valrhona

Menu bude doprovázet sommelier Lukáš Kolig víny z celého světa.

Podáváme od pondělí 8. do pátku 12. dubna, od 18 hodin
Klubová cena degustace „sněz, co zmůžeš“ včetně vín je 665 Kč na osobu.

13. března 2013
akce-004.jpg

Povečeřte jako Neapolitánec!

Šéfkuchaři restaurace Pizza Nuova Radek Pecko a Aleš Karpíšek
Vám osobně představí ta nejlepší jídla ze svých cest do Neapole
a sommelieři Ondřej Pokštefl a Václav Vašek k nim pro Vás vybrali italská vína.

Menu degustačního večera

aperitivo: Prosecco Valdobbiadene, Casa Coste Piane, Veneto

antipasti
moscardini alla napoletana/chobotničky po neapolsku
fritto misto/smažené krevety, ančovičky a kalamáry
insalata di polipo/marinovaný chobotnicový salát
mozzarella fior di latte se šunkou San Daniele
vino bianco: Catarato Munir, Valdibella, 2011, Sicilia

pizza e pasta
nové i oblíbené pizzy z rukou neapolského pizzaře Antonia Esposita a degustace domácích těstovin
vino rosso: Barbaresco, Produttori del Barbaresco, 2008, Piemonte

dolce
naše tiramisù
digestivo: limoncello della casa

Podáváme od středy 13. do soboty 16. března, od 18:00 hodin.
Klubová cena degustace včetně vín je pro Vás 560 Kč na osobu.

16. února 2013
akce-003.jpg

První zabijačka v Čestru!

Srdečně Vás zveme na zabijačku přeštických vepřů pod vedením mistrů řezníků otce a syna Dupalových z Luk pod Medníkem.

Sobota 16. února od 11 do 17 hodin, zahrádka před restaurací Čestr

Spolu se šéfkuchařem Vlastou Lacinou Jirošem budou mistři řezníci připravovat zabijačkový guláš
a polévku, jaternice, jelita, ovar, tlačenku, grilované kotlety, škvarky, řízky z kýty a pečenou nebo rožněnou krkovici.

Klubová cena „sněz, co zmůžeš“ je pro Vás 150 Kč na osobu.

4. února 2013
akce-005.jpg

To nejlepší z Brazílie!

Srdečně Vás zveme do restaurace Brasileiro U Radnice, kde pro Vás sommelier Jan Baštinec a šéfkuchař Martin Matys připravili párování brazilských vín a pokrmů.

To nejlepší z vinařství Casa Valduga, Volpi, Salton, Miolo a Lidio Carraro chuťově doplní grilovaná uruguayská Marucha, Alcatra, Picanha, brazilský Cupím, plněné pão, pěčený losos s maracujovou omáčkou, pošírované krevety ve víně Sauvignon blanc, kuřecí srdíčka, mangový sorbet.

Večer zahájíme speciální caipirinhou a zakončíme sabrage brazilského sektu.

Degustace probíhá 4. a 5. února v 19 hodin v horní části restaurace.
Klubová cena degustace jídel a vín je pro Vás 665 Kč na osobu.

21. ledna 2013
akce-006.jpg

Zastavte se na dobrou kávu!

Přijdte do Café Savoy porovnat chuť našich nových káv Savoy doprovázených bonbony z francouzské čokolády Valhrona od našich cukrářek.

Espresso Classico s tóny hořké čokolády, vanilky a tabáku s bonbonem z čokolády Jivara 35% s karamelem, smetanou a maldonskou solí

Espresso Progresso s příjemnou ovocností a dochutí lískových ořechů s bonbonem z čokolády Pure Caraïbe 66% se smetanou a kávou Progresso

Podáváme ve dnech 21. ledna až 25. ledna 2013.
Klubová cena káv s bonbony je pro Vás 55 Kč na osobu.

2012
26. prosince 2012
akce-007.jpg

Sváteční punč v Pastacaffé

Srdečně Vás zveme na sváteční punč od našich baristů z Pastacaffé ve Vodičkově a Vězeňské ulici!

Domácí punč z vín montepulciano a frascati přiostřený grappou bianca a martini bianco s čerstvým kořením, sušeným ovocem a mandlemi

Podáváme ve dnech 26. prosince 2012 až 1. ledna 2013.
Pozvánka je naším klubovým dárkem z Pastacaffé.

10. prosince 2012
akce-008.jpg

Snoubení domácích těstovin s víny

Srdečně Vás zveme do restaurace Pasta Fresca na jedinečné spojení chutí ručně vyráběných těstovin s víny z jejich vinotéky.

amuse bouche
Domácí cappelletti plněné námi zauzeným mořským vlkem

amuse bouche
Spaghetti „alla chitarra“ se sicilskými rajčaty, pancettou, chilli papričkami a vyzrálým sýrem pecorino

amuse bouche
Maltagliati s jelením ragú na víně Rosso di Montalcino

Menu Vám osobně představí šéfkuchař Tomáš Mykytyn. Chody doprovodíme víny, které Vám podle chuti doporučí naši sommelieři Patricie Pudilová
a Jiří Hájek.

Podáváme od 10. do 16. prosince 2012.
Klubová cena včetně vín je 290 Kč na osobu.

Facebook:
Ambiente Facebook Bokovka Facebook La Degustation Facebook Lokál Facebook